PODALJŠALI SMO LIKOVNI NATEČAJ Podarim ti žarek sonca

Likovni natečaj Podarim ti žarek sonca, ki ga člani projekta V odsevu organiziramo ob evropskem dnevu depresije, smo podaljšali do vključno 15. novembra 2018, tako da še vedno navdušeno pričakujemo vaše izdelke! Več o natečaju si lahko preberete v spodnjem zapisu.

ZAKAJ?

Z depresijo se vsakodnevno bori mnogo ljudi, zato v želji, da bi ob letošnjem evropskem dnevu depresije (1. oktober) osvetlili to tematiko, razpisujemo likovni natečaj. Namen natečaja je spodbuditi miselnost, da lahko vsakdo izmed nas naredi nekaj malega, kar bi pozitivno vplivalo na osebo z depresijo, npr. podari nasmeh ali ljubeč objem, izreče besede pohvale, prijazno pozdravi, pomaga ali kako drugače pokaže, da mu je mar. Želimo, da skozi svoje likovno delo prikažete, kako bi vi polepšali dan osebi z depresijo. Več o čustvih, ki jih lahko doživlja oseba z depresivno motnjo, si lahko preberete v odlomku na koncu zapisa.

KDO?

Vsi učenci od 7. do 9. razreda osnovne šole, vsi dijaki srednjih poklicnih, tehničnih in strokovnih šol ter gimnazij.

KAKO?

Sodelujete lahko z različnimi likovnimi deli (stripi, risbe, slike, kolaži …), pri čemer je velikost dela omejena na eno stran A3, če gre za strip pa na štiri sestavne enote. Uporabite lahko različne likovne tehnike (tempere, akvarel, barvice, voščenke, svinčnik, oglje …), ki jih lahko med seboj tudi poljubno kombinirate. Vsak avtor lahko na razpis prijavi le en prispevek.

Vaše izdelke pričakujemo najkasneje do vključno četrtka, 15. 11. 2018, na naslovu:

Društvo študentov medicine Slovenije
Korytkova 2
1000 Ljubljana
s pripisom »za likovni natečaj V odsevu«.

Če vas na natečaju sodeluje več iz istega razreda ali iste šole, lahko izdelke pošljete skupaj v eni kuverti. Vsak izdelek naj bo na zadnji strani opremljen z imenom in priimkom avtorja, njegovim naslovom in imenom šole, ki jo obiskuje. V poslano ovojnico, prosimo, vključite tudi podpisano izjavo, s katero starši ali skrbniki svojim otrokom dovoljujejo sodelovanje na nagradnem natečaju. Izjavo staršev si lahko prenesete s klikom na sledečo povezavo Izjava staršev

NAGRADE

Med prispelimi izdelki posamezne skupine bo naša komisija v drugi polovici oktobra 2018 izbrala najboljša dela, zmagovalce pa bomo objavili na naši Facebook in spletni strani. Izbranih 5 avtorjev v vsaki skupini bo nagrajenih, nagrade pa bodo prejeli po pošti. Glavna nagrada tako v osnovnošolski kot v dijaški skupini je brezplačna udeležba na likovnem tečaju, podelili pa bodo tudi seta akvarelnih barv, čopiča in akvarelnega bloka, vstopnici za The key escape room Ljubljana, vstopnice za Trampolin park WOOP! ter zbirki pesmi.

DODATNA VPRAŠANJA

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na našem elektronskem naslovu vodsevu@dsms.net in na telefonski številki 040 593 418 (Karmen Krejan).

Vljudno vabljeni!

ZA NAVDIH

KAKO SI? Kaj je z ljudmi, da postavljajo tako bedna vprašanja? Ne čutim ničesar. Ne občutim ničesar. Kako naj vem, kako sem?

V REDU. Laž.

KAKO GRE? Živim. Ali ni to že dovolj bedno?

KDO SI? Nihče.

KAJ RADA POČNEŠ? Ležim v postelji, gledam v strop in čakam, da me ni več.

MAMI MISLI, DA SEM V REDU. OČI MISLI, DA SEM V REDU. TETE IN STRICI MISLIJO, DA SEM V REDU.

NISEM V REDU.

Moj obraz je resen. Trd. Napetost in strah se nabirata v grlu in obeh ne morem pogoltniti. Razočaranje in sovraštvo se nabirata v prsnem košu. Komaj se premikam, ne da bi se skoraj zrušila po tleh, udarjala z vso jezo in jokala zraven. Premišljevanje, pretvarjanje, da je vse v najlepšem redu, pritrjevanje, da sem super srečna, da ne jočem, ko pridem domov, da ponoči spim čisto normalno in ne odštevam, kdaj bo končno nastopil moj konec, kaj naj bi bil sploh smisel, da sem živa in da ne analiziram možnosti, kolikokrat do sedaj bi lahko bila mrtva, je v glavi. Prepoji moja tkiva in kožo. Tako mučno je, da me kar duši. V šoli ne morem misliti, delati zapiskov, normalno jesti, šimfati popularnih deklet in mežikati srčkanim fantom, se za njimi metati in izkazovati svojih čarov. (Ki jih sploh nimam.) Resnici na ljubo, ne da se mi. Vse je tako silno pretežko. Vso energijo porabim za dihanje, hojo in čakanje.

ANINA NOMI – Brezupno brezupna, odlomki iz zmagovalnega dela v kategoriji proze na literarnem natečaju »Iz stiske skozi bolečino« ob svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju 2018