O PROJEKTU

V-odsevu_ozadje

Projekt V odsevu deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije (DŠMS) od januarja 2014. Zasnovan je bil z namenom informiranja o duševnih motnjah, destigmatizacije teh in dvigovanja splošne osveščenosti.

Obravnavamo naslednje duševne motnje:

  • motnje razpoloženja (depresija, bipolarna motnja, samomorilnost, samopoškodovanje),
  • motnje hranjenja (anoreksija, bulimija, kompulzivno prenajedanje, ortoreksija, bigoreksija),
  • psihoze (shizofrenija),
  • anksioznost in
  • odvisnosti.

Vsako leto konec novembra organiziramo izobraževanje za člane projekta, od začetka novembra do konca aprila izvajamo delavnice na temo duševnega zdravja za dijake različnih srednjih poklicnih šol in gimnazij, doseči namen projekta v širši javnosti pa se trudimo z organizacijo različnih aktivnosti ob svetovnih dnevih posameznih duševnih motenj.

Člani se na sestankih srečujemo vsake 2-3 tedne, ostalo se dogovorimo kar preko elektronske pošte.

Smo pa vedno veseli novih obrazov, ki imajo željo po druženju, učenju skupinskega dela, premagovanju strahu pred javnim nastopanjem itd., zato vsi zainteresirani najlepše vabljeni, da nam pišete na elektronski naslov vodsevu@slomsic.org ali pa se nam kar pridružite na naslednjem sestanku.

Vabljene tudi vse zainteresirane šole, donatorji in sponzorji, da nas kontaktirate ter si seveda ogledate celotno stran, ki je namenjena predstavitvi projekta, prikazu naših aktivnosti in aktualnemu obveščanju o delavnicah ter vseh ostalih dogodkih.