2016

Znani so nagrajenci likovnega natečaja “Pazi na kozarec, pazi nase!”

Nagrajenci osnovnih šol so:

 1. mesto: Žan Verban
 2. mesto: Luka Skrinjar
 3. mesto: Lana Višnar
 4. mesto: Anja Mrzlak
 5. mesto: Srečko Stramšak
 6. in 7. mesto: Eva Škerget in Maja Zorec

Nagrajenci srednjih šol so:

 1. mesto: Maruša Kline
 2. mesto: Špela Guček
 3. mesto: Staša Klovar Rupnik
 4. mesto: Lana Detelj
 5. mesto: Klara Gorenak
 6. mesto: Veronika Mikec
 7. – 10. mesto: Gašper Morčič, Mihaela Hlajšek, Matic Britovšek in Monika Marijanović.

 

 


Ali ste že slišali za MDMA, GHB, metamfetamin, ketamin, rohypnol, LSD? Prepoznate njihova ulična imena, kot so ekstazi, E, speed, crack, ice cream, trip? Veste, da lahko povzročijo depresijo, anksioznost in paranojo? Kaj pa to, da povzročajo hudo dehidracijo in nevarne motnje v uravnavanju telesne temperature, alkohol in druge opojne substance pa njihovo škodljivost še povečajo? Se zavedate, da so nekatere izmed t.i. plesnih drog brez barve, vonja ali okusa ter se zato lahko uporabljajo tudi za omamljanje brez privolitve in tako za namene spolnega napada?

Člani projekta V Odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, v želji, da na ta način opozorimo na dejansko škodljivost drog, ob letošnjem mednarodnem dnevu proti zlorabi drog (26. junij), razpisujemo

LIKOVNI NATEČAJ.

Vse učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in vse dijake srednjih poklicnih šol in gimnazij vabimo k sodelovanju in k ustvarjanju  likovnih del na temo naslova natečaja:

»Pazi na kozarec, pazi nase!«

Da vam delo nekoliko olajšamo, pa vam v pomoč ponujamo še podnaslova – za osnovnošolce »Z glavo na zabavo«, za srednješolce pa »Ali veš, kaj si vzel?«.

Sodelujete lahko z različnimi likovnimi deli (stripi, risbe, slike, kolaži, …), pri čemer je velikost dela omejena na eno stran A3, v primeru izbire stripa pa je ta omejen na pet sestavnih enot. Uporabite lahko različne likovne tehnike (tempere, akvarel, barvice, voščenke, svinčnik, oglje …), ki jih lahko med seboj tudi poljubno kombinirate. Vsak avtor lahko na razpis prijavi le en prispevek.

Vaše izdelke pričakujemo najkasneje do vključno četrtka, 16. 6. 2016, na naslovu DŠMS, Korytkova 2, 1000 Ljubljana s pripisom »za likovni natečaj V odsevu«. V primeru, da vas na tečaju sodeluje več, lahko izdelke pošljete skupaj v eni kuverti. Vsak izdelek naj bo na zadnji strani opremljen z imenom in priimkom avtorja, njegovim naslovom in imenom šole, ki jo obiskuje. V poslano ovojnico, prosimo, vključite tudi podpisano izjavo, s katero starši svojim otrokom dovoljujejo sodelovanje na nagradnem natečaju, in jo lahko najdete tukaj.

Med prispelimi izdelki posamezne skupine bo naša komisija do 26. junija 2016 izbrala najboljša dela, ki bodo objavljena v revijah Viva ter Medicina in ljudje, od 4. do 31. julija pa bodo razstavljena tudi v Dolenčevi galeriji Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Izbrani avtorji bodo nagrajeni, nagrade pa bodo prejeli po pošti. Glavna nagrada za posamezno starostno skupino je likovni tečaj, podelili bomo tudi številna manjša darila. Nagrade podeljujejo Atelje Puhart, Mestno gledališče ljubljansko, Art, Mladinska knjiga, Cineplexx, Kino Metropol in Simpss.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na našem elektronskem naslovu vodsevu@dsms.net.

V upanju, da se odločite z nami deliti svojo kreativnost, se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

člani projekta V odsevu


Sponzorji in donatorji