2017

Ob svetovnem tednu osveščanja o motnjah hranjenja smo v sredo, 15. marca 2017 izpeljali že 3. tematsko Živo knjižnico na temo motenj hranjenja in ostalih duševnih motenj. Dogodek je potekal od 16. do 21. ure v prostorih hostla Tresor na Čopovi ulici 38 v Ljubljani.

Opravljenih je bilo kar 70 branj!

Hvala vsem knjigam, ki ste delile svojo izkušnjo, in vsem bralcem, ki ste se opogumili in prisluhnili zgodbam o duševnih motnjah! Upamo, da smo prispevali svoj del k razbijanju stereotipov in predsodkov.

Nekaj utrinkov:

***
Živa knjižnica je sredstvo, s katerim preko inovativne metode aktivnega dialoga, aktivno ozaveščamo in izobražujemo o človeških vrednotah, človekovih pravicah in spodbujamo razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Metoda Žive knjižnice sooči bralca/bralko z lastnimi predsodki in stereotipnimi predstavami ter nudi konkretno možnost se v živo srečati z lastnim stereotipom. Knjige v Živi knjižnici so namreč predstavnice in predstavniki različnih manjšin, družbeno ogroženih skupin oziroma vsi, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki in ki so pripravljeni govoriti o svoji izkušnji ter jo deliti z obiskovalci knjižnice.
Tokrat so žive knjige osebe, ki so se same soočile z motnjo hranjenja ali kakšno drugo duševno motnjo, njihovi svojci in različni strokovnjaki, ki se poklicno ukvarjajo z omenjeno problematiko.