2014

24februar

Člani projektov V odsevu in Gaster Felix, ki delujeta v okviru Društva študentov medicine Slovenije, in člani Društva študentov psihologije Slovenije, delimo mnenje, da so motnje hranjenja velik problem pri mladih in da je o tem potrebno spregovoriti na glas.

Zato smo se ob 24. februarju, ki je Svetovni dan osveščanja o motnjah hranjenja, potrudili, da bi temo predstavili čim širšemu krogu ljudi, ena večjih težav je namreč, da tisti, ki obkrožajo osebe z motnjami hranjenja, pravzaprav ne vedo, kaj njihove bližnje teži, jih ne razumejo in se ne morejo vživeti v njihov vsakdan, kaj šele, da bi težave prepoznali in jim pomagali.

Da bi to dosegli smo najprej od 10. do 16. ure na stojnici v podhodu Maximarketa delili brošure in ob čaju odgovarjali na morebitna vprašanja mimoidočih.

Popoldne pa so v veliki predavalnici Medicinske fakultete potekala predavanja namenjena širši javnosti. Ob 18. uri je o motnjah hranjenja predavala asis. dr. Karin Sernec, dr. med., psihiatrinja in psihoterapevtka, vodja Enote za motnje hranjenja na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Po kratkem premoru, ki so ga popestrili priboljški, pa je Vesna Šolar, univ. dipl. soc. del., gestalt terapevtka in strokovni vodja Svetovalnice za motnje hranjenja MUZA predstavila psihosocialni terapevtski program MUZA.