IFMSA – Makedonija 2015

priznanje

NAGRADA »REX CROSSLEY«

IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) je bila ustanovljena leta 1951 in je največja ter najstarejša tovrstna neodvisna svetovna organizacija, ki jo sestavlja več kot milijon študentov medicine iz vsega sveta. IFMSA podpirata tako Svetovna zdravstvena organizacija kot Združeni narodi, saj navdihuje generacije študentov medicine in jim pomaga izboljšati svet že v zgodnjem, a hkrati ključnem obdobju kariere. Sodelovanje v IFMSA širi obzorja, saj lahko prek nje študentje sodelujejo s študenti različnih kulturnih, geografskih in političnih ozadij.
V sklopu slovenskega udejstvovanja na področju duševnega zdravja v IFMSA deluje tudi projekt V Odsevu.

IFMSA pa dvakrat letno podeljuje nagrado »Rex Crossley«, ki jo prejmejo tisti projekti, ki so v preteklem obdobju dosegli največje spremembe na lokalnem ali mednarodnem nivoju. Po natančni oceni projektov lahko predstavniki najbolje ocenjenih predstavijo svoje dosežke 1000 študentom medicine na generalni skupščini IFMSA ter jih objavijo v publikaciji »Medical Student International«, ki jo IFMSA objavi dvakrat letno. In najboljši trije projekti na zadnjem srečanju združenja prejmejo nagrado, ki se imenuje po enem izmed ustanoviteljev organizacije Rexu Crossleyu.

Letos avgusta (2015) je na generalni skupščini v Makedoniji to nagrado prejel projekt V Odsevu, kar nam je dodatno potrdilo, da kljub zaenkrat kratkemu delovanju delamo dobro, zato nameravamo tudi v bodoče nadaljevati z našim delom na področju osveščanja o duševnem zdravju in destigmatizacije duševnih motenj. Naš cilj v prihodnosti pa je tudi mednarodno sodelovanje s sestrskimi projekti, pri čemer bo nagrada, ki smo jo prejeli, gotovo v pomoč.

Za sodelovanje in podporo se najlepše zahvaljujemo, veselimo pa se vseh izzivov, ki nas čakajo v študijskem letu 2015/2016.