2017

Danes je 1. marec, svetovni dan osveščanja o samopoškodovanju.

Zato smo že tradicionalno pripravili kreativni natečaj za srednješolce. Letos smo prejeli 41 literarnih del dijakov, ki so pisali ob inspiraciji lanskoletne zmagovalne fotografije na naslov “Korenine moje bolečine”. Hvala vsem dijakom in srednjim šolam za sodelovanje.

Nagrajenci so:
1. nagrada: Julija Logar (Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola) – Korenine moje bolečine
2. nagrada: Aljaž Primožič (Gimnazija Celje Center) – Zadnja večerja
3. nagrada: Živa Grobelnik (Dijaški dom Ivana Cankarja) – V temi izgubljeni
4. nagrada: Lara Šoba (Srednja trgovska šola Ljubljana) – Prijatelji izpod vzmetnice
5. nagrada: Brina Bratož (Gimnazija Škofja Loka) – Brez naslova
6. nagrada: Zala Černe (Gimnazija Nova Gorica) – Korenine moje bolečine

Čestitke! 🙂
Zmagovalci natečaja bodo nagrajeni z donacijami, ki so jih prispevali The Key escape room Ljubljana, čajnica Cha, Pac sports, Hostel pod Voglom in hiša Suha, Muzej iluzij in SNG Drama Ljubljana, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
Zmagovalna dela si lahko preberete v prihodnjih tednih na naši Fb strani in na spletni strani projekta.

http://www.viva.si/…/Svetovni-dan-osve%C5%A1%C4%8Danja-o-sa…

***

LITERARNI NATEČAJ

z naslovom »Korenine moje bolečine« .

K sodelovanju vabimo dijake vseh srednjih šol in gimnazij z namenom, da se ob letošnjem svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju poglobite v razmišljanje o vzrokih, ki privedejo do samopoškodovalnega vedenja. Kot navdih lahko uporabite fotografijo na sliki.

Sodelujete lahko z različnimi oblikami kratkih literarnih del, s poezijo (haiku, balada …) ali prozo (kratka zgodba, črtica, krajše dramsko delo …), pri čemer naj bo obseg dela omejen na dve strani A4 formata z minimalno velikostjo pisave 11. Če boste svoje delo oddali v rokopisu, bodite pozorni, da bo čitljiv. Vsak avtor lahko na razpis prijavi največ dva prispevka.

Vaše izdelke pričakujemo do vključno četrtka, 16. februarja 2017, na naslovu Društvo Študentov Medicine Slovenije (V odsevu), Korytkova 2, 1000 Ljubljana s pripisom »za literarni natečaj V odsevu« ali preko elektronske pošte na naslovu vodsevu@dsms.net z zadevo »za literarni natečaj«. Vsak izdelek naj bo opremljen z imenom in priimkom avtorja, njegovim naslovom in nazivom šole, ki jo obiskuje. V primeru, da ste mlajši od 16 let, nam morate poslati še izjavo staršev ali skrbnikov, s katero vam dovoljujejo sodelovanje na natečaju. Najdete jo lahko na naši spletni strani: http://projekt-vodsevu.org/.

Če želi avtor ostati anonimen, naj nas o tem obvesti, svoje podatke pa kljub temu posreduje, da mu bomo lahko poslali morebitno nagrado. Oddani prispevki so avtorjeva last, z oddajo pa avtor dovoljuje objavo izdelkov in uporabo v namene promocije natečaja ter aktivnosti projekta V odsevu v tiskanih in spletnih medijih.

Med prispelimi izdelki bo komisija do 1. marca 2017 izbrala najboljša dela, ki bodo objavljena v tiskani verziji in na spletni strani časopisa Delo (www.delo.si) ter na osrednji spletni strani za mladinski sektor Slovenije (www.mlad.si). Poleg tega bodo izbrani avtorji tudi nagrajeni, nagrade pa bodo prejeli po pošti.

1. nagrada – soba pobega The Key escape room Ljubljana (http://www.thekey.si/)
2. nagrada – izposoja kanuja ali supa na Bohinjskem jezeru (Pac Sports, Hostel pod Voglom in hiša Suha) in 2 karti za vstop v Muzej iluzij
3. nagrada – 2 karti za vstop v Muzej iluzij in čaji čajnice Cha
4. nagrada – ogled predstave v SNG Drama Ljubljana in čaji čajnice Cha
5. in 6. nagrada – čaji čajnice Cha