2015

Vsako leto samomor naredi preko 800 000 ljudi. Med mladimi starimi od 15 do 24 let je samomor najpogostejša oblika smrti. Vsaka taka izguba pa je tragična in uničujoča za svojce ter širšo družbo.

Zato je projekt V odsevu ob letošnjem Svetovnem dnevu boja proti samomoru – World Suicide Prevention Day (10. september) podal pobudo, da se skupaj z drugimi organizacijami študentov medicine oblikuje mednarodna medijska kampanja, katere glavni cilj je širjenje znanja o preprečevanju samomora in odpravljanje stigme povezane z njim.

World Suicide Prevention Day

Tako so se nam pri ozaveščanju širše javnosti pridružili IFMSA Češka, IFMSA Mehika, SaMSIC Bosna in Swimsa Švica. Skupaj smo na noge postavili Facebook stran, ki jo je doslej “všečkalo” že več kot 1200 ljudi, pa tudi Facebook dogodek, s katerima smo želeli doseči čim več ljudi. Preko tega omrežja smo sprejemali tudi osebna sporočila z nasveti, prošnjami za pomoč in različnimi življenjskimi zgodbami.

Stran še vedno vzdržujemo ter na njej objavljamo članke, dokumentarne filme, slike, misli, statistične informacije in osebne zgodbe ljudi z izkušnjo samomora, zato tudi vas najlepše vabimo, da si jo ogledate.