2018

Letos smo ob tednu osveščanja o motnjah hranjenja, v sodelovanju s projektom Mind the mind, organizirali že 4. tematsko Živo knjižnico na temo duševnih motenj. Dogodek je potekal v četrtek 29. marca 2018 v prostorih Knjižnice Otona Župančiča. Sodelovalo je kar 20 posameznikov s takšnimi in drugačnimi izkušnjami z duševno motnjo in strokovnjakov iz tega področja. Sodelovale so tudi “knjige”, ki so se srečale z izkušnjo motenje hranjenja. V petih urah je bilo opravljenih neverjetnih 90 branj.

Namen dogodka je bil zmanjšati stigmo v družbi prek odkritega pogovora in spoznanja resničnih zgodb oseb, ki se skrivajo za stereotipi in predsodki o duševnih motnjah. Upamo, da je bil naš namen dosežen in da smo dosegli en korak v naprej v premagovanju stigme o duševnih motnjah.

Iskreno se zahvaljujemo vsem obiskovalcem. Iz srca hvala tudi donatorjem Dolenjske lekarne, Mestna občina LjubljanaMlinotestAdriatic Slovenica in Knjižnici Otona Župančiča, ki so omogočili, da smo dogodek izpeljali, kot je bilo zamišljeno. Največji poklon pa gre seveda našim knjigam, brez katerih nič od tega ne bi bilo mogoče.

Še enkrat hvala, ker se trudite skupaj z nami premagovati stigmo; upamo, da se vidimo tudi naslednje leto!