2015

coverphoto

V začetku študijskega leta 2015/2016 smo člani projekta V odsevu organizirali izobraževanje za svoje nove in stare člane, ki je za razliko od preteklih let potekalo nekoliko drugače. Odločili smo se namreč, da pripravimo  kongres na temo duševnega zdravja, ki bi bil dostopen ne samo članom projekta, temveč tudi širši javnosti.

Značilnost kongresa je bila, da so predavanja temeljila na primerih. Skozi te smo obdelali teme s področja preventive, motenj hranjenja, pedopsihiatrije, motenj razpoloženja, samomora in urgentnih stanj, ki so jih predstavili strokovnjaki iz omenjenih področij. Zahvaljujemo se izr. prof. dr. Robertu Mastenu, asist. dr. Karin Sernec, dr. med., docent dr. Maji Radobuljac, dr. med, Barbari Šegula, dr. med., doc. dr. Saški Roškar in izr. prof. dr. Petru Preglju, dr. med., za čas in voljo, da so se odzvali vabilu in pripravili predavanja.

Kongres je potekal 3. in 5. novembra 2015 med 17. in 20. uro. Pred začetkom predavanj je bila omogočena registracija udeležencev, ti pa so ob tem dobili tudi priročno darilo. Pred drugo polovico predavanj je bil organiziran odmor, med katerim so se udeleženci lahko okrepčali z manjšo pogostitvijo, ki smo jo pripravili zanje. Ob zaključku kongresa pa je bilo mogoče pisati tudi  preverjanje znanja.

Kongres smo izpeljali v sodelovanju z Društvom študentov psihologije Slovenije in sponzorji: Obrazi MF, ŠOMF, ŠOU, e-študentski servis in založba Chiara. Med samim kongresom je bilo tudi mogoče kupiti knjige iz zbirke »Knjiga kot zdravilo«, iz katere smo štiri knjige po koncu predavanj tudi podarili.

Udeležba na kongresu je presegla pričakovanja, saj smo v obeh dnevih napolnili veliko predavalnico na Medicinski fakulteti. Dogodek smo oglaševali na Facebook strani projekta V odsevu, v neposredni bližini Medicinske fakultete pa tudi s plakatom, ki ga je oblikovala Mojca Plot. Glede na odzivnost in številne pozitivne povratne informacije pa v naslednjem letu načrtujemo še boljši in zanimivejši 2. kongres projekta V odsevu.


Vas zanima, kako se izogniti duševnim motnjam? Ste se kdaj vprašali, ali športna aktivnost oziroma skrb za zdravo prehrano lahko preide v obsesijo? Mislite, da duševne motnje otrok ne prizadanejo? Imate muhasto partnerko/partnerja in vas skrbi, da trpi za motnjo razpoloženja? Ste mnenja, da je v psihiatriji vedno čas za poležavanje na kavču?

Odgovore na ta in številna druga vprašanja vam bomo v sodelovanju s Katedro za psihiatrijo MF in Oddelkom za psihologijo FF Univerze v Ljubljani ponudili na 1. kongresu V odsevu – duševne motnje skozi primere, ki bo potekal v torek, 3. novembra in četrtek, 5. novembra 2015 od 17. do 20. ure v veliki predavalnici Medicinske fakultete.

Najlepše vabljeni! Vstopnine ni!

Pa tudi te izjemne ponudbe še ni konec. Če se v torek, 27. 10. 2015 ob 20. uri na dogodek prijavite, ob koncu kongresa sodelujete tudi v nagradnem žrebanju, ki vam lahko prinese zanimive nagrade.

Vsak obiskovalec ob registraciji prejme tudi darilo. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.