Literarni natečaj ob svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju

V želji, da spodbudimo razmišljanje in pogovor o vzrokih samopoškodovanja, člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, ob letošnjem svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju (1. marec) razpisujemo

LITERARNI NATEČAJ

z naslovom

»Korenine moje bolečine«.

K sodelovanju vabimo dijake vseh srednjih šol in gimnazij z namenom, da se ob letošnjem svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju poglobite v razmišljanje o vzrokih, ki privedejo do samopoškodovalnega vedenja. Kot navdih lahko uporabite sledečo fotografijo.

zmagovalna fotografija natečaja Miti in resnice o samopoškodovanju, 2016
Julija Košir, zmagovalna fotografija natečaja Miti in resnice o samopoškodovanju, 2016

Sodelujete lahko z različnimi oblikami kratkih literarnih del, s poezijo (haiku, balada …) ali prozo (kratka zgodba, črtica, krajše dramsko delo …), pri čemer naj bo obseg dela omejen na dve strani A4 formata z minimalno velikostjo pisave 11. Če boste svoje delo oddali v rokopisu, bodite pozorni, da bo čitljiv. Vsak avtor lahko na razpis prijavi največ dva prispevka.

Vaše izdelke pričakujemo do vključno četrtka, 16. februarja 2017, na naslovu Društvo Študentov Medicine Slovenije (V odsevu), Korytkova 2, 1000 Ljubljana s pripisom »za literarni natečaj V odsevu« ali preko elektronske pošte na naslovu vodsevu@dsms.net z zadevo »za literarni natečaj«. Vsak izdelek naj bo opremljen z imenom in priimkom avtorja, njegovim naslovom in nazivom šole, ki jo obiskuje. V primeru, da ste mlajši od 16 let, nam morate poslati še izjavo staršev ali skrbnikov, s katero vam dovoljujejo sodelovanje na natečaju. Najdete jo lahko na naši spletni strani: http://projekt-vodsevu.org/. SPODAJ

Če želi avtor ostati anonimen, naj nas o tem obvesti, svoje podatke pa kljub temu posreduje, da mu bomo lahko poslali morebitno nagrado. Oddani prispevki so avtorjeva last, z oddajo pa avtor dovoljuje objavo izdelkov in uporabo v namene promocije natečaja ter aktivnosti projekta V odsevu v tiskanih in spletnih medijih.

Med prispelimi izdelki bo komisija do 1. marca 2017 izbrala najboljša dela, ki bodo objavljena v tiskani verziji in na spletni strani časopisa Delo (www.delo.si) ter na osrednji spletni strani za mladinski sektor Slovenije (www.mlad.si). Poleg tega bodo izbrani avtorji tudi nagrajeni, nagrade pa bodo prejeli po pošti.  

  1.  nagrada  – soba pobega The Key escape room Ljubljana (www.thekey.si)
  2. nagrada – izposoja kanuja ali supa na Bohinjskem jezeru (Pac Sports, Hostel pod Voglom in hiša Suha) in 2 karti za vstop v Muzej iluzij
    3. nagrada – 2 karti za vstop v Muzej iluzij in čaji čajnice Cha
    4. nagrada – ogled predstave v SNG Drama Ljubljana in čaji čajnice Cha
    5. in 6. nagrada – čaji čajnice Cha

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na našem elektronskem naslovu vodsevu@dsms.net oziroma na telefonski številki 051-304-999 (Lana Sernec).

V upanju, da se odločite z nami deliti svojo kreativnost, mnenja in občutke, se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

člani projekta V odsevu

IZJAVA ZA SODELOVANJE NA NATEČAJU (KLIK)